fbpx

Lezen uit Rode tranen

Kuur drie verliep anders dan de nummers één en twee. Het ging voor geen meter en ik ben zeker een week beroerd geweest. Man, oh man, wat viel dat vies tegen! Wat een klote spul is het toch. Ik was zo beroerd deze keer, dat ik een week de woonkamer niet heb gezien. Ik ben bovengebleven en heb in mijn holletje geleefd. Dat is vergeleken met een struisvogelweek nog een stap verder de diepte in. Mijn immuunsysteem had een flinke optater gekregen van de al toegediende chemo’s, waardoor ik ook een zomergriepje meepikte. Ik zag het even niet meer zitten, omdat er nog 13 chemo’s aan zaten te komen. Ik liet even mijn schouders hangen en ging weer te ver vooruitkijken.
Dat had ik niet moeten doen, want daar waren ze dan, de licht rode tranen die als een straaltje limonade over mijn wangen stroomden.

Lieve vriendjes,
Onze buren hebben een puppy, een echte pup welteverstaan, want ze hebben gekozen voor een Sint-Bernard. Langharig.
Hierbij moet even verteld worden dat ze zeer klein behuisd zijn, ze twee lieve kleine kindjes van 2 en 4 jaar hebben en dat de buurvrouw dol is op accessoires in het huisje, omdat ze een opleiding tot stylist heeft gevolgd. Bomvol.
Maar goed, je spreekt elkaar wat vaker. Door de behandelingen ben ik wat vaker thuis en door het zomerse weer zijn we wat vaker buiten. Zo komen we elkaar regelmatig tegen als we onze honden uitlaten. Goof (zo heet de pup van hen) en Tommy (zo heet onze lompe labrador) worden echt al vriendjes.
Laatst vroeg de buurman of wij al een toverwoord hadden voor Tommy? ‘Uh…een toverwoord, wat bedoel je?’ Hij vertelde dat dat een woord is, waar je hond echt naar luistert. Dus als hij niet naar zijn naam luistert, dan roep je het toverwoord en dan komt hij meteen. Dat train je, zo vertelde hij, door iets extra lekkers te geven als je hond luistert naar het toverwoord. Als Goof komt, als je ‘het’ woord roept, dan krijgt hij iets extra lekkers, zoals bijvoorbeeld gekookte kipfilet. ‘Uh nee, zo’n woord hebben wij niet, jullie?’ En trots spelt hij zijn toverwoord ‘Lobbes’.
Spellend want anders werkt het niet meer, hè, als je het toverwoord te pas en te onpas gebruikt.
‘EL- OO- BE- BE- EE- ES’.
Dus als hun lieve pup naar Goof niet luistert roept hij ‘lobbes’ en dan komt hij zeker!
Dat hebben we de laatst kunnen horen en zien. Omdat Lobbes…Uh Goof ook los moet leren lopen, laten ze hem vaak zonder lijn uit. Of soms is hij gewoon ontsnapt uit het tuintje, dat zou ook goed kunnen.
Een hilarisch tafereel speelt zich dan af voor het raam. Verhitte buurman roept steeds harder ‘Goof hier’, als hij voor de derde keer hard roept, loopt hij zelfs wat rood aan. Goof heeft hem, denk ik, niet gehoord en geniet. Goof is blij dat hij eindelijk wat ruimte om zich heen heeft en doet van alles, behalve naar zijn baas toe rennen. Dan schreeuwt de buurman, die inmiddels paars is aangelopen (door de hitte denk ik) ‘San (=buurvrouw) roep jij het toverwoord eens.’ (SAN moest roepen, omdat buurman de pup al lang uit het oog was verloren en hoopte dat het beestje toch richting SAN was gelopen.) Dan hoor je SAN samen met kindje 1 en 2 door elkaar Lobbes roepen. ‘Lobbes!!!!! Lobbes!!!! LOoooooobbbbbes!!! Lobbes!!!!’ Kindje 1 moet zelfs huilen, want ze is bang dat haar hondje kwijt is…’LOBBEEES’…Nee, nog niks… Ik hoor de buurman roepen, ‘wacht San ik zie hem!’ Hij neemt een snoekduik de bosjes in en heeft Lobbes… Uh Goof te pakken.
Met wat blad tussen zijn haren en de pup gepakt in zijn nekvel komt hij trots aangelopen. Hèhè, zou de buurman vanavond ook gekookte kipfilet krijgen van San?
Verder: Bijna alle zware chemo’s zijn achter de rug. Bijkomen, niet veel kunnen doen, dus heerlijk die buren hier! Haar begint uit te vallen, maar door de hoofdhuidkoeling gelukkig nog niet kaal. Veel te zwaar en emotioneel om hierover luchtig te schrijven, dus ik hou het nu lekker bij Goof, mijn held.
Ik wil jullie wel graag laten weten dat het me lukt en dat ik al jullie lieve berichtjes, appjes, mailtjes en cadeautjes super, geweldig en fantastisch vind! Zonder dit vangnet zou het een eenzame tocht zijn. Niet te doen. Jullie zijn fantastisch en helpen echt mee. Het zijn de kleine dingen die het doen.
Hele dikke knuffel van mij

Schuiven naar boven