fbpx

Over de auteur

Else-Marieke, 42 jaar oud, krullenbol, lachebek en af en toe een klein driftkikkertje. Positief, flexibel, slaapt graag uit. Intuïtief en optimist. Duikt er vol in. Bezige bij. Dol op uit (eten) gaan, fotograferen en pannenkoeken. Gaat uitdagingen niet uit de weg, is een volhouder en doorzetter. Stik gelukkig met man en twee kinderen van 10 en 12 jaar oud. Stiekem fan van André Hazes (senior).

Het ging goed met ons en met iedereen om ons heen. Tot ik op 39 jarige leeftijd even naar het ziekenhuis moest voor een echootje, want er zat waarschijnlijk een ontstekinkje in mijn borst. Drie uur later stapte ik het ziekenhuis uit met de diagnose borstkanker, een andere wereld in; de wereld van ellende, ziekte, pijn en strijd. 

Step by step, en met opgeheven hoofd heb ik de behandelingen ondergaan. Achteraf werd pas duidelijk wat de behandelingen lichamelijk en geestelijk met me gedaan hebben. Op een dag ben ik aan de tafel gaan zitten en ben ik begonnen met het opschrijven van mijn verhaal. Ik ben niet meer gestopt tot het boek ‘Rode tranen’ voor me lag.

Nu drie jaar later kan ik pas zeggen ‘Ik heb het geflikt, genailed, I did it.’ Nooit meer de oude ik teruggevonden, maar wel weer een mooie nieuwe ervoor terug gekregen.

Met dit boek wil ik mijn verhaal vertellen. Vertellen aan iedereen die het horen wil. Lotgenoten, familieleden, vrienden… En natuurlijk aan de minister van volksgezondheid, omdat… nou ja lees dat zelf maar…

Schuiven naar boven