fbpx

sneeuw! – blog

sneeuw positiefje plaatje bij blog rode tranen

sneeuw!

Voor de ene persoon is sneeuw echte ellende, voor de ander een droom die uitkomt. We kunnen er niets aan doen, we kunnen het niet veranderen dus laten we er iets van maken.

Het winterse weer komt er echt aan! Niet zomaar een snuifstuifje, maar op de meeste plaatsen in Nederland een flink pak sneeuw, gevolgd door een extreem koufront dat matige vorst overdag met zich meebrengt en strenge tot zeer strenge vorst in de nacht. Zo ‘bizar’ dat het NOS nieuws een livestream is begonnen, waarop je precies kan zien en kan bijhouden waar het al begonnen is met deze pret of deze ellende.

We leven in een zwart-wit tijd, een ja-nee tijd. De grijze kleuren verharden. Mensen verharden naar elkaar toe, gevoed door google meningen en teveel vrije tijd in combinatie met te weinig afleidingen . Sneeuwpret staat tegenover sneeuwellende, zoals de witte sneeuwvlokjes op de zwarte achtergrond in dit positiefje.

Maar als we op dit moment zo weinig afleiding hebben, als we zo weinig te doen hebben, als we zo verzuren, dan is de sneeuw toch een welkome afwisseling? Dan kijken we daar toch naar uit? Dan voelen we ons weer als een kind zo blij als je op de NOS live stream kan zien dat het koufront eraan zit te komen?

Nachtwandeling

Ik ga de wekker zetten om die ene nachtwandeling nu wel te kunnen maken, die mijn kinderen nog tegoed hadden. Skipak over de pyjama’s aan en naar buiten! Naar de magische wereld, die oh zo mooi is door de net gevallen witte sneeuw.

“Ja het is koud, ik weet het… Ja, je bent moe, ik weet het. Niet zo zeuren hoor!” hoor ik mezelf enigszins geïrriteerd zeggen tegen mijn tien jarige jongen, die zijn Minecraft wereld magischer vindt dan mijn witte wonderwereld. Maar dat kan me even niets schelen. Met de belofte van een warme choco als we thuis komen, stapt hij nog even dapper door. De maan schijnt op het karrespoor. Een prachtig gezicht. Zo wordt voor hem een mooie jeugdherinnering gemaakt, hij heeft het zelf alleen nu nog niet door.

En zo maken we er wat van. Iedere dag is een cadeautje. In iedere dag zitten mooie kleine verrassingen verstopt, alleen jammer dat de NOS het deze verklapt heeft met… een livestream!

Laten wij het maar doen met het geweldige nummer van Snow Patrol. Have fun, doe voorzichtig en geniet!

Over mijn en ervaringen die ik heb mogen maken tijdens het jaar van behandelingen tegen borstkanker en het jaar erna, heb ik het boek Rode tranen geschreven. Het is geestig, komisch en lachwekkend en soms zwartgallig, triest en verdrietig. Ondanks het zware onderwerp is het een zeer vermakelijk verhaal dat je niet meer los laat.

Wil je meer informatie over het boek, klik dan hier. Wil je de verkregen reviews lezen of wil je een stukje uit het boek lezen? Of koop het boek direct via onderstaande knoppen:

Schuiven naar boven