fbpx

Reviews Rode tranen

Wil je graag weten wat anderen van het boek vinden? Hieronder staan de reviews en meningen van lezers. De reviews zijn ook te lezen op de facebook pagina van Rode tranen, trustpilot en op bol.Review van Leen81

Naast dat het een ontroerend verhaal is en goed geschreven, is dit boek ook heel waardevol voor betrokkenen om beter te kunnen begrijpen wat iemand met de diagnose kanker door maakt. Niet alleen vrienden en familie, maar zeker ook professionals in de zorg zouden hier nog iets van kunnen leren. Het laat zien dat er nog zoveel te verbeteren is in de begeleiding van patiënten.
Het is laagdrempelig en met een flinke dosis humor zeker niet zwaarmoedig.

Review van Jermi

Een mooi boek waarin Else Marieke haar gevoelens beschrijft tijdens het behandeltraject na de diagnose borstkanker. Ondanks alle ellende, angst voor wat ze gaat overkomen, ontbreekt de humor niet. Een knap geschreven boek, zeer aan te bevelen voor iedereen en diegene die hetzelfde overkomt en geen flauw idee heeft wat haar te wachten staat.

Review van Ab A.

Ik heb het boek Rode Tranen gekocht omdat ik persoonlijk met kanker geconfronteerd ben. Dit boek doet je nog beter begrijpen, hoe intens mensen die kanker hebben, dit ervaren. Niet alleen over het beleven van de ziekte zelf maar ook de benadering door de vele behandelaars zijn herkenbaar. Het moeilijk te verwerken eigen verdriet en dat van degenen die naast je staan, maar ook de vreugde en liefde en onvoorwaardelijke bijstand van familie en vrienden worden hierin belicht. Ik ben begonnen met lezen en heb het met een lach en een traan, in een ruk uitgelezen. Ik zou willen dat iedereen dit boek zou kunnen lezen.

Review van Nicknaam0182

Else-Marieke (jaja met streepje) schrijft in haar boek over alle ervaringen, emoties en strijden van een gelukkige en werkende moeder, waarvan het leven opeens totaal op z’n kop komt te staan. Dat doet ze op een nuchtere en stoms keiharde manier. Geen poespas, gewoon de rauwe waarheid. Het boek is daarentegen geschreven met enorm veel humor en luchtigheid maar raakt ook de gevoelige snaar. Wat ik zo goed vind aan dit boek, is dat er voor iedereen waardevolle en mooie lessen in staan. Dat de lezer de andere kant van het verhaal eens leest en zich wat meer in kan leven in de mens achter…. Al met al een prachtig boek dat ik in no time uitgelezen en iedereen aan raad.

Review van Bergen op Zoom

Else-Marieke beschrijft op een vlotte manier haar zorgeloze jeugd, die later een hulp was toen haar wereld dreigde in te storten.
Ze heeft geleerd door te zetten en ondanks alles de humor te bewaren en te blijven genieten, ook van de kleine, maar zo belangrijke dingen.
Geen gemakkelijke opgave op deze leeftijd, volop in het leven met man, kinderen, familie, vrienden en werk.
Ze beschrijft op een heldere manier hoe ze deze moeilijke tijd heeft beleefd en is doorgekomen.
Vlotte schrijfstijl, om in een adem uit te lezen. Met een lach en tranen, al zijn het nu dan geen rode tranen.

Review van Edwin

Ik heb het boek geboeid gelezen. Goed geschreven. En wat een rollercoaster moet het geweest zijn. Heftig. Maar ook geschreven met humor en een knipoog. Voor het frustrerende gedrag van sommige artsen en de onmacht wordt ook goed verwoord. Een aanrader voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt en die vergeet dat het om mensen draait en niet om ‘gevallen’ of ‘dossiers’. Diep respect voor de wijze waarop de schrijfster zich in het boek kwetsbaar op durfde te stellen.

Review van Ka1

Ik heb hetzelfde traject meegemaakt, maar herken heel veel niet. De negativiteit over zo ongeveer iedereen die ze tegenkomt in haar traject en de grofheid waarmee ze daarover spreekt doen echt afbreuk aan het verhaal. Het is een zwaar en vaak eenzaam proces maar ik vond dit wel een erge klaagzang. Er zijn veel mooie boeken over dit thema maar deze is dat wat mij betreft niet.

Review van KDJ78

Ik ben ongeveer even oud als de schrijfster en heb een vergelijkbaar traject meegemaakt. Wat ze schrijft is zeer herkenbaar. Ze vertelt over de behandelfase maar vooral ook over periode daarna, waarin ze er weer bovenop komt, vooral door zelf initiatief te nemen met een positieve instelling.

Review van JovanRauw

Dit goed geschreven en vlot lezend boek is het persoonlijke verhaal van een jonge vrouw en moeder wiens leven van de een op andere dag totaal veranderde door kanker. Haar tocht door deze surrealistische wereld is hard en herkenbaar maar toch luchtig en humoristisch beschreven.
Dit boek is een aanrader voor een ieder die een blik wil werpen in deze wereld die zo veraf lijkt maar soms dichtbij blijkt te zijn.

Review van Wensy90

Mooi boek waarin beschreven wordt hoe Else-Marieke de strijd aangaat met de kanker. Een strijd die ze dapper aangaat met een lach en een traan (tranen…). En dan ben je klaar met de behandelingen. De kanker is uit het lijf, maar wat dan? Iedereen verwacht dat je het leven weer vrolijk oppakt en weer verder gaat waar je gebleven was. Met dit boek wordt het duidelijk dat dit niet het geval is en dat geeft een mooi inzicht!

Review van JoRei

Een bijzondere inkijk op een leven met en na kanker. Het onderwerp is heftig, maar het boek is luchtig en vlot geschreven. Mijn moeder heeft kanker gehad en door het boek begrijp ik mijn moeder beter. Het geeft inzichten en ik hoop dat het boek ook anderen helpt. Een aanrader dus!

Review Anja B

Wat een bijzonder boek om te lezen. Het is met humor geschreven, ik denk voor velen heel herkenbaar en soms ook confronterend.
Ook goed om het boek te laten lezen aan familie en of vrienden. Erkenning in deze situatie is ook belangrijk.
Else-Marieke, dank voor het verwoorden.

Review DvD

Zwaar onder de indruk!
Haar talent voor het schrijven van een boek!
Haar humor!
Haar positiviteit!
Haar kijk op het leven!
Haar liefde voor haar kinderen, man, familie en vrienden!
En….ze mag me overrijden op het zebrapad…want ik weet niet wat het is om kanker te hebben…behandelingen te ondergaan en te herstellen….maar herkenning!
Bedankt! Dit boek heeft me ontroerd, aan het lachen gemaakt en me er weer aan herrinnerd waar het echt om gaat in het leven.
Ps: dit zou verplichte literatuur moeten zijn voor artsen, verpleegkundigen en moeders op het schoolplein!!!“Prachtig boek! Heb het inderdaad met een lach en een traan gelezen en veel bewondering. Je mag trots zijn op jezelf, Jeroen en de kindjes.” E.K.

Wat een prachtig boek. In 1 keer uitgelezen. Zo ontzettend herkenbaar. En het voelt zo goed dat anderen hetzelfde meemaken. Inderdaad een boek met een lach en een traan. Dankjewel.

“Ik heb je boek gelezen en ben onder de indruk van de inhoud, maar ook van de manier waarop jij deze beschreven hebt.” J.v.B.

” Ik moet aan de volledige vochtvoorziening nu ik je verhaal heb gelezen.M.K.

“In 1 ruk uitgelezen. Heeft grote indruk op me gemaakt. Het raakt me emotioneel. Roept bewondering op. Genietse, Genietse…” V.B.

Ik heb je boek in 1 stuk uitgelezen (tussen het werken door, naar huis reizen etc.) Ik ben niet zo goed in iets verwoorden maar ik ben zeer onder de indruk van je boek, jouw levensverhaal en vind je een heel mooi mens! Dat wilde ik even zeggen.” E.v.B.

Wat een herkenning, jouw boek. Prachtig verwoord en geschreven. Het heeft mij het besef gegeven dat ik niet raar ben in mijn denken. “An

“Jouw boek bleef me aantrekken, wanneer ik het weg legde. Zo herkenbaar, zo fijn om te lezen. Ik zou het mijn familie willen laten lezen, zo van dit bedoel ik.” WI.

“Wat een indrukwekkend verhaal! Je beschrijft alles zo sprekend, zodat ik tijdens het lezen met je mee voelde. Bedankt voor je mooie boek en dapper dat je alles zo hebt opgeschreven.” MvK

Zwaar onder de indruk! Je talent voor schrijven! Je humor! Je positiviteit! Je kijk op het leven! Je liefde voor je man, kinderen, vrienden en familie! Met geweldige benamingen in je boek. Dit boek heeft me ontroerd, aan het lachen gemaakt en me weer herinnerd waar het over gaat in het leven.” DvD

Gisteren het E-book besteld en in 1 keer uitgelezen… rauw, open… het is wat het is… vallen en opstaan en weer doorgaan. Ik voel me verbonden, dank je wel. KE

Reviews binnen gekregen via facebook:

Ik heb het boek gelezen, ik prijs me gelukkig dat ikzelf geen borstkanker heb, maar het boek trok toch mijn aandacht, derhalve heb ik het een tijdje geleden gekocht. Mooi boek (geen idee of je dit eigenlijk zo wel kunt zeggen, daar het onderwerp alles behalve mooi is) Met de nodige humor (schaapjes, plan de champagne) geschreven, Else-Marieke (in een keer jouw naam goed geschreven 😉) beschrijft haar manier van omgaan met borstkanker en het traject dat zij heeft doorlopen om deze ziekte te overwinnen. Tevens spreekt zij over het onbegrip na het overwinnen van de ziekte. Ikzelf ben er heilig van overtuigd, dat op het moment dat je de diagnose kanker krijgt, je (onbezorgde) leven nooit meer hetzelfde is en ook nooit meer hetzelfde wordt. Natuurlijk besef ik dat iedereen er anders mee omgaat, toch is dit boek een aanrader. De titel snapte ik in eerste instantie niet, maar al lezend kom je erachter dat dat de kleur kan zijn van de tranen na de behandeling. Ik wens iedereen die deze ziekte heeft heel veel sterkte met alles. Liefs 💋

Mijn beste vriendin heeft borstkanker. Ik heb het eerst gelezen en daardoor kan ik haar, denk ik, beter steunen. Nu heeft zij het. Ik denk dat zij er veel moed en ervaring uit kan halen.

Alsof ik mijn eigen verhaal lees….dat is wel af en toe slikken. Zo herkenbaar! Kon het boek daardoor ook niet wegleggen en in een dag uitgelezen.

Je boek vandaag binnen gekregen, ik dacht even inleiding lezen…. voordat ik het door had op pagina 50 beland. Vanavond maar verder lezen. Super mooi geschreven🤗😘

In 1 dag uitgelezen. Al huilend, al lachend. Zo herkenbaar. Dat stukje over de perfecte foto zoeken greep mij erg aan. En het gevecht wat juist begint na alle chemotherapie. Zo moeilijk. Zelfs 8 jaar erna nog. Hoe gaat het nu met jou? Houd je dat ook ergens bij ?Bedankt voor je verhaal.

Dank je wel Else-Marieke voor de lach en traan, voor het delen van zoveel herkenning van behandeling tot re-integratie. Voor mij eindelijk ‘herkenning’. Ondanks mijn motto ‘opgeven is geen optie’zal ik mijn passie ‘juf-zijn’ na 37 jr. toch moeten opgeven, maar ‘waar een deur dicht gaat, gaat hopelijk een ander weer open’. Wens jou en een ieder die dit moet doorstaan, kracht en hoop toe, maar vooral….Carpe diem 🍀

Wat een prachtig boek.Zo herkenbaar..en ondanks al die lieve mensen…al die lieve kaartjes,telefoontjes en appjes moet je het toch zelf doen.Een zwaar en moeilijk traject.Maar wat doen die kleine lieve berichtjes je goed als je het zo zwaar hebt.Het zijn als het ware opkikkertjes.Ik wil iedereen die met deze ziekte te maken heeft heel veel kracht en steun wensen😘En het boek is geweldig echt een aanrader 👍👍

Heel mooi verwoord. Precies zoals ik mezelf er ook bij voelde alleen kun jij het goed onder woorden brengen. Voor iedereen die het goed zou willen begrijpen is het een aanrader om te lezen!

Ook ik had het boek binnen een dag uit, met een lach en een traan. Heel herkenbaar. Je weet pas hoe het is, hoe het voelt, als je dit zelf meemaakt. Ondanks alle steun en lieve mensen om je heen is het toch een eenzaam traject. Wat zou het fijn zijn als héél veel mensen dit boek zouden lezen.

Mooi boek en heel herkenbaar zit inderdaad nu in die fase langzaam weer aan het werk zegt het hoofd maar lichamelijk nog niet helemaal aan toe.

Herkenbaar en zo waar. Goed om te lezen dat het echt een eenzaam proces is met heel veel lieve mensen om je heen. Alleen degene die het doormaakt weet wat het is helaas.

Ik raad iedereen die met borstkanker te maken heeft of heeft gehad dit boek te lezen. Aan alle kanten van de lijn. Ik heb het besteld zodra het kon, maar nog even moed verzameld om het te lezen. Eenmaal begonnen in 1 ruk uitgelezen met een lach en een traan. Wat een heerlijke stijl van schrijven, voor mij ben je een held. Hoop dat het dingen makkelijker bespreekbaar maakt voor een hoop mensen of er iig wat meer begrip komt.

Ik heb het boek in een ruk uitgelezen. Heb zelf gelukkig geen ervaring. Wel een vriendin die dit doormaakt. Vond het wel erg heftig, ondanks het feit dat er genoeg humor in zit. Heb er wel een paar nachten van wakker gelegen.

Wat een mooi boek, goed geschreven en dat ‘t op deze manier onder de mensen wordt gebracht👍, leest fijn ondanks slechte concentratie 🥴 en allemaal zo herkenbaar, TOP👍👍🍀🍀

Het boek lees je in 1 keer uit, ik vond zoveel herkenning in het boek. Soms dezelfde gedachten, die ijskap bijv. dat zij hem wel een keer af wou trekken, en dat ze later wel eens dacht; als ik kaal zou zijn zouden mensen het zien hoe ziek je bent. Bedankt dat je dit boek geschreven hebt.

Wat een intens boek! In een ruk uitgelezen. In eens weet je waar iemand doorheen gaat die behandeld wordt. Dit kan niet meer weggewuifd worden. Bewondering, respect, medeleven!

het is geschreven recht uit hoe else marieke dit heeft beleefd boos bang strijdbaar humoristisch en hoop,een boek wat je met een traan en een lach in een adem uit leest ,een boek wat ik een ieder die dit overkomt aan raad want er is hoop,respect voor haar om het zo allemaal te omschrijven,xx

Erg goed geschreven. Je voelt bijna aan den lijve de pijn en het verdriet en de spanning. Iedereen zou dit moeten lezen. Een aanrader.

Het is een boek waar veel herkenning in zit. Lees makkelijk weg. Ik vind 1 ding minder is dat een verpleegkundige de naam schaap of mevr theelepel heeft. Maar ik kan het wel begrijpen want ik denk dat we allemaal wel een verpleegkundige tegen komen. Waar van je denkt….. Als je twijfelt over dit boek. Niet doen gewoon bestellen want het is wel de weg die iemand moet bewandelen. Iedereen met een eigen behandelplan. En voor mij persoonlijk begon het net allemaal anders om. Eerst chemo, toen Amputatie en als laatste bestraling

Zo herkenbaar, misschien dat het me helpt om de lades en kasten leeg te krijgen. Zit zo vast. Corona tijd enz. Mooin geschreven en verwoord.

Heel duidelijk en herkenbaar geschreven , ik zie veel terug van mijzelf.

Wat een geweldig mooi geschreven woord van een heftige ziekte. Een ziekte die mijn leven redelijk op zn kop heeft gezet. En hoe herkenbaar de woede, boosheid, onbegrip soms en je emoties een plek geven. Het lezen van dit boek heeft me echt geholpen om de borstkanker een plek te geven en niet op te geven. Bedankt voor je openhartig delen van je ziekzijn en emoties. Wens je alleen maar goeds toe voor de toekomst. Bedankt!!

Ik heb het boek helaas niet in 1 keer uit kunnen lezen door cognitieve problemen, maar kon niet wachten om na rust weer door te kunnen gaan! Heel herkenbaar en geschreven met een lach en een traan. Heel knap! Ik herken nu vooral veel in de boosheid rond de Wet Poortwachter. Ik zit hier helaas nu zelf ook middenin en door jouw boek kan ik nu ook laten zien aan mijn omgeving hoe dat is. En ook dat ik daar helaas niet alleen in sta. Bedankt voor je tips👍🏻

Herkenbaar en zo waar. Goed om te lezen dat het echt een eenzaam proces is met heel veel lieve mensen om je heen. Alleen degene die het doormaakt weet wat het is helaas.

In 1x uitgelezen. Heftig, indrukwekkend, eerlijk en leerzaam hoe om te gaan met een patiënt als zorgverlener. Ga ik zeker wat mee doen! veel gezondheid en geluk voor de toekomst Else-Marieke 🍀😘

Het boek grijpt je vanaf het begin, zo prachtig beschreven. Ik heb zelf 3x borstkanker gehad. Weet zelf hoe het is, maar complimenten hoe in dit boek het hele traject beschreven wordt. Echt lees het! Bedankt dat je het boek hebt geschreven, zeker voor vrouwen die worstelen en of zelf hebben geworsteld met deze ziekte. Top boek!

Zo herkenbaar. Ik was aug 2018 klaar met de behandelingen. Daarna begon het gevecht tegen onbegrip. Mensen/ instanties die niet snappen dat je niet meteen weer je oude ik bent. Zelfs nu heb ik af en toe nog momenten dat het me allemaal teveel wordt. Dan trap ik even op de rem en neem een dagje of twee pauze. Het huishouden kan wel een dag wachten. Ik eerst. Heb het boek met één lachend en één huilend oog gelezen.

Een boek wat in 1 adem uitgelezen is. Humor, warm, rauw en zo verdrietig zijn de woorden die in mij opkomen. Men denkt dat t altijd ergens anders gebeurd, maar dan opeens een vrouw met wie je toch best wat biertjes gedronken hebt en gelachen, nog wetend dat ze haar liefde van haar leven ontmoette en haar kinderen kreeg. Iemand bij wie je t nooit gedacht had. Een krachtige sterke vrouw is Else Marieke die de strijd tegen borstkanker op een juiste manier beschreven heeft.

Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen. Zo herkenbaar…..bij mij is ook in januari 2018 borstkanker geconstateerd op 39 jarige leeftijd….dat hebben we al gemeen…..Het boek vind ik goed geschreven, met een lach en een onderdrukte traan 😉gelezen….goed voor mijn verwerking…Je ziet dat ook iedereen een ander champagneplan heeft, ik heb eerst 8 chemo’s gehad, daarna borst geamputeerd en toen 15 bestralingen…10 jaar lang moet ik Tamoxifen slikken…2 jaar gehad nog 8 te gaan 💪

Wel had ik vanuit het ziekenhuis een medisch psycholoog aangewezen gekregen tijdens mijn behandeling….op de helft van mijn chemo’s is mijn moeder overleden en toen zag ik het positieve strijden wat ik al die tijd had gedaan even niet meer zitten….de psycholoog heeft mij ontzettend goed geholpen door de rest van de behandelingsperiode en nog daarna. Dus dat laatste stukje was voor mij niet zo herkenbaar….

Nogmaals…het is een echt boek!

Schuiven naar boven