fbpx

Wereldkankerdag – blog

afbeelding positiefje bij blog wereldkankerdag rode tranen

Wereldkankerdag… STILSTAAN. Het woord positiefje vind ik niet passend, daarom is het hier weg gelaten.

Wereldkankerdag…emotioneert

Wereldkankerdag, het woord raakt me nu meer dan drie jaar geleden, toen de behandelingen tegen borstkanker bij mij begonnen. Toen praktisch: de overleefstand aan en er het beste van proberen te maken. Dat is aardig gelukt. Nu: het woord wereldkankerdag roept heel wat op.

De angst, gevoelens, het verdriet en de pijn werden toen weggestopt en komen er nu op dit soort dagen even uit. Een griepachtig, depressievig gevoel overvalt me. Ik kom moeilijker mijn bed uit, mijn lontje is korter dan andere dagen, ik rijd weer als een italiaanse: veel te hard in z’n twee over de snelweg. Ik gooi ‘s morgens de bekende kaplablokjes maar over de vloer, dan heb ik dat al gehad…

Voel me niet alleen klote over mezel, over mijn verhaal, over mijn verdriet, maar ik voel me vooral klote voor al die mensen die geconfronteerd worden en werden met kanker. Alle mensen die geen boek hebben kunnen schrijven, omdat het plan met champagne niet zijn werk deed of omdat er geen champagneplan tegen opgewassen was… en ik huil even… ik huil even voor hen, dikke tranen rollen over mijn wangen zoals bij een klein kind dat gevallen is en met een kapotte knie komt aangelopen om getroost te worden. Kusje erop, even wrijven met je toverhanden en tadaaaa klaar.

Zou het iedere dag wkd mogen zijn?

Het is goed om er even bij stil te staan, om er een traan voor te laten, het is goed dat er een dag is die wereldkankerdag heet. Maar zou het niet iedere dag wereldkankerdag moeten zijn? Voor kankerpatiënten geldt niet ‘kusje erop en klaar’, er zijn geen toverhanden die kunnen wrijven.

Laten we lachen, feesten, drinken en dansen… En lukt je dat niet? luister dan eens naar dit fantastische nummer van Blof, dan ruim ik de kapla blokjes even op…

Over mijn en ervaringen die ik heb mogen maken tijdens het jaar van behandelingen en het jaar erna, heb ik het boek Rode tranen geschreven. Het is geestig, komisch en lachwekkend en soms zwartgallig, triest en verdrietig. Ondanks het zware onderwerp is het een zeer vermakelijk verhaal dat je niet meer los laat.

Wil je meer informatie over het boek, klik dan hier. Wil je de verkregen reviews lezen of wil je een stukje uit het boek lezen? Of koop het boek direct via onderstaande knoppen:

Hier is meer informatie te vinden over wereldkankerdag.

2 gedachten over “Wereldkankerdag – blog

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven