“Ik heb het boek Rode Tranen gekocht, omdat ik persoonlijk met kanker geconfronteerd ben. Dit boek doet je nog beter begrijpen, hoe intens mensen die kanker hebben, dit ervaren. Niet alleen over het beleven van de ziekte zelf, maar ook de benadering door de vele behandelaars zijn herkenbaar. Het moeilijk te verwerken eigen verdriet en dat van degenen die naast je staan, maar ook de vreugde en liefde en onvoorwaardelijke bijstand van familie en vrienden worden hierin belicht. Ik ben begonnen met lezen en heb het met een lach en een traan, in een ruk uitgelezen. Ik zou willen dat iedereen dit boek zou kunnen lezen.”

“Else-Marieke beschrijft op een vlotte manier haar zorgeloze jeugd, die later een hulp was toen haar wereld dreigde in te storten. Ze heeft geleerd door te zetten en blijft, ondanks alles, de humor bewaren wat niet altijd een gemakkelijke opgave is. Op een heldere manier beschrijft ze hoe ze deze moeilijke tijd heeft beleefd en is doorgekomen. Ze heeft een zeer vlotte schrijfstijl, het boek is om in een adem uit te lezen. Met een lach en tranen, al zijn het nu dan geen rode tranen.”

Koosje van Dierden

Ik ben ongeveer even oud als de schrijfster en heb een vergelijkbaar traject meegemaakt. Wat ze schrijft is zeer herkenbaar. Ze vertelt over de behandelfase maar vooral ook over periode daarna, waarin ze er weer bovenop komt, vooral door zelf met een positieve instelling initiatief te nemen.

Josine Dekker

Dit goed geschreven en vlot lezend boek is het persoonlijke verhaal van een jonge vrouw en moeder wiens leven van de een op andere dag totaal veranderde door kanker. Haar tocht door deze surrealistische wereld is hard en herkenbaar, maar toch luchtig en humoristisch beschreven. Dit boek is een aanrader voor een ieder die een blik wil werpen in deze wereld die zo veraf lijkt maar soms dichtbij blijkt te zijn.

Sonja Peeters

Mooi boek waarin beschreven wordt hoe Else-Marieke de strijd aangaat met de kanker. Een strijd die ze dapper aangaat met een lach en een traan (tranen…). En dan ben je klaar met de behandelingen… wat dan? Iedereen verwacht dat je het leven weer vrolijk oppakt en weer verder gaat met waar je gebleven was. In dit boek wordt het duidelijk dat dit niet altijd het geval is en dat geeft een mooi inzicht!

Eveline de Pape

Een bijzondere inkijk op een leven met en na kanker. Het onderwerp is heftig, maar het boek is luchtig en vlot geschreven. Mijn moeder heeft kanker gehad en door het boek begrijp ik mijn moeder beter. Het geeft inzichten en ik hoop dat het boek ook anderen helpt. Een aanrader dus!

Daan van Toor

Wat een bijzonder boek om te lezen. Het is met humor geschreven, ik denk voor velen heel herkenbaar en soms ook confronterend. Ook goed om het boek te laten lezen aan familie en of vrienden. Erkenning in deze situatie is ook belangrijk.

Karen van der Pas

Zwaar onder de indruk!
Haar talent voor het schrijven van een boek!
Haar humor!
Haar positiviteit!
Haar kijk op het leven!
Haar liefde voor haar kinderen, man, familie en vrienden!
Bedankt! Dit boek heeft me ontroerd, aan het lachen gemaakt en me er weer aan herinnerd waar het echt om gaat in het leven.
Ps: dit zou verplichte literatuur moeten zijn!!!

Alle reviews zijn te lezen op trustpilot. Klik op de afbeelding om naar trustpilot te gaan.

“Het belang van reviews voor consumenten staat buiten kijf. We zien het als onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat reviews altijd een betrouwbare bron van informatie zijn. Review-censuur is iets wat we nooit zullen accepteren. Mensen in staat stellen om hun ervaringen in alle vrijheid te delen, en niet alleen wanneer dit bedrijven uitkomt, is precies de reden waarom Trustpilot bestaat. We zullen altijd blijven strijden tegen fake news, gefabriceerde reviews en censuur, zodat consumenten goed geïnformeerde keuzes kunnen blijven maken en we eerlijke bedrijven kunnen helpen met groeien”, aldus Peter Mühlmann, oprichter en CEO van Trustpilot.

No Comments